Myndighetspersoner

oktober 9, 2009

Jag var på banken idag och fick återigen uppleva något som länge irriterat mig – det påfrestande sävliga beteendet hos människor som arbetar på bank eller myndighet.

Vad är det som får dem att tro att det är okej att göra allt i en takt som man vanligtvis bara återfinner hos arbetstränande förståndshandikappade på Samhall? Vem har kommit med den obotligt korkade idén att bygga åtta kassor, men bara ha två av dem öppna? Vad är det för andra arbetsuppgifter som inte kan vänta som gör att de få kassor som är öppna ändå är obemannade hälften av tiden?

Myndigheter befinner sig i en monopolställning vad gäller de tjänster de tillhandahåller. Bankerna har närmast ett oligopol. Det finns ingen möjlighet att vända sig till någon annan om Försäkringskassan eller Skatteverket erbjuder dålig service. Att byta bank kan vara krångligt och leder bara till att en annan bank behandlar en som luft. Ska jag verkligen behöva ta deras skit? Jag har full förståelse för William Fosters sammanbrott.

En annan intressant detalj är att det finns ett speciellt utseende som följer med dessa arbeten också. Tänk efter nästa gång du besöker en bank eller en myndighet. Alla ser likadana ut.

Bubblare på rulla-tummarna-listan: bibliotek, fastighetsbolag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: